Újítottad a honlapodat, a régi látogatókról se feledkezz meg

Szentiványi

Egy honlap lecserélése egy másikra (mobilbarát weboldal) biztosan megváltoztatja a honlap aloldalainak elérési linkjeinek útvonalát.

 

Ha erre a tényre nem figyelünk oda, akkor a keresőkben feltérképezett és tárolt elérési utak, illetve a régi látogatóinknak, akiknek a korábban kiküldött e-mailek, hírlevelek, illetve egyéb mentésekből történő linkekre kattintásra jobb esetben az "Oldal nem elérhető", rosszabb esetben csak egy fehér oldal jelenik meg (a nem található oldalt 404 kódként kezeli az internet).


Ezeknek a  hibás linkeknek a feltérképezésében pl a Google Webmester eszköze segítségünkre van, mely pontosan megmutatja a hibás linkeket, Ez alapján az átirányítás elvégezhető az általunk létrehozott mobilbarát weboldal esetében is és a következő megkeresésnél, már az átirányításban beállított honlap aloldal kerül megjelenítésre a régi link esetében is. 

 

Ezeket az átirányításokat (301 kódként kezeli az internet) az új mobilbarát weboldal elindítását követő legalább fél évig figyelni érdemes és az újonnan megjelent hibás linkeket átiránytani kell, ezzel nagyobb látogató vesztés nélkül átállítható, bevezethető az új mobilbarát weboldal.

Vissza

KÉRDÉSEM VAN, EGYEZTETNÉK...

Segíthetek? Kérdezzen mobilbarát weboldal elkészítésével kapcsolatban! Visszahívjuk!


Visszahívást kérek